Személyi edzés

Személyi edzés

Személyi edzés

Helyszín:

Thor Gym Újbuda
1116 Budapest, Nándorfejérvári út 40.

Mikor?:

Egyéni megbeszélés alapján


Jelentkezem a személyi edzésre!

A személyi edzőnek nem az a feladata, hogy elszámoljon nyolcig, hanem, hogy a rengeteg változóból kiindulva eljuttasson egy meghatározott cél felé. A személyi edzés egy együttműködés. Ahhoz, hogy ez sikeres legyen csapatként kell működnünk, amihez mindkét fél részéről szükség van az elhivatottságra. A célok meghatározásánál tudnod kell, hogy azok elérése nem fog megtörténni egyik napról / egyik hétről / egyik hónapról a másikra. Mindegy, hogy fogyásról, izomépítésről vagy egyéb készség-, illetve képességfejlesztésről van szó. “A jó munkához idő kell” – ahogy tartja a mondás.

Fontos, hogy az edzést ne kínként vagy kipipálható feladatként éld meg,hanem olyan tevékenységként ami, feltölt, kellemesen elfáraszt és elégedetté tesz. Az óráimat a funkcionális edzés elvei mentén építem fel, ahol az alapvető emberi mozgásmintákkal dolgozunk. Ez egy minőségi, nem pedig mennyiségi munka – vagyis nem a súlyok hajszolása a lényeg, hanem a jó és pontos kivitelezés. Természetesen idővel egyre nagyobb súlyokat leszel képes megmozgatni, de ezek eléréséhez a biztos alapok kialakítása egy kihagyhatatlan lépés.

A személyi edzéseim elemei

  • rád szabott edzésterv
  • mobilitás felmérés és fejlesztése
  • alapvető emberi mozgásminták megtanítása, újratanítása, korrigálása
  • koordinációs képességek fejlesztése
  • kondicionális képességek fejlesztése: erő, állóképesség, gyorsaság
  • testsúly optimalizálás (izomtömeg növelés, testzsírszázalék csökkentés)

Személyi edző

Gyakran ismételt kérdések

Miért jobb személyi edzővel edzeni mint egyedül?

Egy személyi edző folyamatosan figyeli a gyakorlatok kivitelezését, és elemzi is azokat. Sokkal több mindent meglát és észrevesz az edzésünkben tekintve, hogy kívülről lát minket. Sokan úgy érzik, hogy képesek egy megfelelő edzés összeállítására azzal, hogy letöltenek egy programot a netről, amit általában egy élsportoló rakott fel. Személyi edzésen nem előre elkészített programokkal dolgozunk. Itt meghatározzuk a személyes céljaidat. Megnézzük mi az, amin fejlesztenünk kell és személyre szabjuk a gyakorlatokat. A teljesítmény felmérése szintén fontos része a személyi edzésnek, mert utána ezekből az adatokból kiindulva tudjuk a makrociklusokat összeállítani (azaz a több hetes edzéstervet), és a saját határainkat megközelíteni, és folyamatosan ki-kitolni.

Hány emberrel foglalkozol egyszerre személyi edzésen?

Egyszerre mindig csak 1 emberrel.

Miben más a személyi edzés, ha nem egyedül szeretnék menni?

Ha két embernek tartok edzés az kiscsoportos edzésnek számít. Kevesebb figyelem jut egy emberre, ezért más az edzés díja is. Működhet, de ilyen esetben hasonló képességű embereket szoktunk párba állítani. Nem szerencsés, ha nagy a különbség a képességekben vagy a tapasztalatban, mert hátráltatni fogják egymást, továbbá mind a ketten lassabban és/vagy kevésbé hatékonyan fogják elérni a céljaikat.

Milyen biztonsági intézkedések vannak az edzésen?

Az edzések meghatározott felépítés mentén zajlanak, úgy mint átmozgatás, mobilizáció, bemelegítés, a gyakorlatokra való rávezetés. Ezeket a lépéseket nem lehet kihagyni, mert nagyban megnövelik a sérülés kockázatát. Ha valaki futva érkezik, az nem mentesíti a bemelegítés alól.

Az edzéseken az edzői utasítások betartása kötelező! Ez ugyanúgy vonatkozik a gyakorlatokra, terhelési összetevőkre, és a pihenőidőkre egyaránt.

A személyi edzés keretein belül táplálkozási tanácsokat is nyújtasz?

Igen, ugyanis a személyi edzés során az eredmény maximalizálására törekszem, hogy minél hatékonyabban elérd a célodat. Ennek egyik legfontosabb eleme a megfelelő táplálkozás. A közös munka során olyan táplálkozási tanácsokat is fogsz kapni tőlem, amelyek hozzájárulnak majd a célod eléréséhez és az elért fizikai állapot folyamatos fenntartásához. Nem mellesleg pedig a testi jóllétedet is javítani fogják

A táplálkozási tanácsadásomról ITT tudsz bővebben olvasni.

Ha szeretnék személyi edzésre jönni kell valahol regisztrálnom?
Regisztrálni nem kell, előzetesen keress fel a +36 30 280 3597-es telefonszámon, és ott mindent megbeszélünk.
Mit vigyek magammal a személyi edzésre?

Kényelmes sportruházatot, csak beltéren használt sportcipőt, törülközőt, és vizet.

Hol tartod a személyi edzéseket?

Chili Fitness 2: 1119 Budapest, Etele út 57.

COVID-19: kell védettségi igazolvány a személyi edzésen való részvételhez?

Jelenleg nincs hatályban kormányrendelet, amely korlátozást írna elő. Abban az esetben ha újra bevezetésre kerül valamilyen korlátozás, azt mi is maradéktalanul betartjuk. A védettségi igazolvány (digitális és/vagy plasztik) megléte persze előny. 🙂 Az edzőtermet egyébként minden nap végén fertőtlenítik az edzések után.

Ki vagyok én? Radics Dániel, Expert 1-es krav maga instruktor

Radics Dániel vagyok, Expert 1-es szintű krav maga és funkcionális edző. Huszonéves koromban kerültem a küzdősportok világába, 2014 óta tanítok önvédelmet, mint edző. Az elmúlt 16 évet a küzdősportok, főleg a krav maga és a muay thai jelentette számomra. Emellett pár éve funkcionális és személyi edzőként is dolgozom. Mindig is kerestem azt a megfelelő edzésformát, ami biztosítja az erő és az izomtömeg fejlődését úgy, hogy azok kiegészítsék a küzdősportban nyújtott teljesítményemet. Így jutottam el a funkcionális edzéshez, amely a saját edzéseimet is meghatározza.

Kattints a gombra, és tudj meg többet rólam és az edzési filozófiámról! 🙂

Radics Dániel krav maga edző

Radics Dániel edző profiloldala

Kedvet kaptál a személyi edzéshez? Vedd fel velem a kapcsolatot, hogy közös erővel elérjük a célod!


Tovább a Kapcsolat oldalra