TRX edzés

TRX edzés

TRX kötél

Helyszín:

Átmenetileg nincsenek TRX edzések!

Mikor?:

Szint:

Árak:


Jelentkezem az edzésre!

Mi az a TRX?

A TRX egy betűszó, amely az angol Totalbody Resistance Exercise, azaz teljes testtel végzett ellenállásos edzés kezdőbetűinek rövidítéséből áll össze. Kifejlesztése az amerikai haditengerészet elit alakulatához kötődik. A TRX egy olyan edzésmódszer, amellyel saját testsúlyunk felhasználásával egyszerre több izmot dolgoztathatunk meg. Fejleszti az erőt, az állóképességet valamint a koordinációt és a core (törzs) izmok stabilitását is.

Az edzések felépítésüket tekintve előre megtervezettek és funkcionális felépítésűek. A terhelési összetevők szisztematikus változtatásával érjük el a folyamatos fejlődést.

A legjobb, hogy mindenki a saját fittségi szintjének megfelelő tudja használni az eszközt. Az intenzitást (többek között) testünk dőlésszögének megválasztásával tudjuk szabályozni, így egy átlagember és egy élsportoló edzésére is alkalmas. Nem beszélve arról, hogy kíméli az izületeket is.

Változatos gyakorlatokkal és jó hangulatú edzésekkel várok minden mozogni, sportolni vágyót! 🙂

Gyakran ismételt kérdések

Még sose voltam TRX edzésen, lehet így is csatlakozni?

Persze! 🙂 A TRX edzésen a gyakorlatok nagyon jól alakíthatóak az egyén erőnlétéhez. Ha egy gyakorlat soknak bizonyul, akkor egy hasonló, de könnyebben kivitelezhető gyakorlatra cseréljük. Illetve ahogy említettem a dőlésszög változtatásával magadnak is szabályozhatod az edzés intenzitását.

Szeretnék jönni a TRX edzésre. Kell regisztrálnom valahol?

Nem kell. Az órákra a Liget Fitness recepcióján tudsz belépőjegyet váltani. Belépéskor mindenképpen jelezd, hogy TRX órára szeretnél menni!

Mit vigyek magammal az első edzésre?

Kényelmes sportruházatot, beltéri sportolásra alkalmas cipőt (amit nem használsz kint), és törülközőt. Ha a törülközőt véletlenül otthon felejtenéd, semmi baj, a recepción tudsz bérelni egyet.

Mire számítsak az első edzésen?

Megmutatom a TRX heveder rögzítését, beálíltását, és elmagyarázom pár mondatban az alapokat. Utána pedig nyomjuk az edzést. 🙂

Milyen biztonság intézkedések vannak még az edzésen?

Az edzéseken az edzői utasítások betartása kötelező, ugyanis a sérülések leggyakrabban ennek a szabálynak a megszegéséből fakadnak. Minden edzés bemelegítéssel, nyújtással, valamint a technikákra való rávezetéssel kezdődik. Késés esetén is mindenképp meg kell ezeket csinálni (a futva jöttem nem számít bemelegítésnek).

A figyelmünk mindig legyen az edzésen, és az adott feladaton! Mindenkinek ezer dolga és megoldandó feladata van, de ezeket félre kell tennünk az edzés idejére. Egyrészt azért, hogy figyelmetlenségből ne szaladjunk bele valamibe, másrészt hogy az edzés egy kikapcsolódás legyen a mindennapok monoton mókuskerekéből. 🙂

Kérdezni ér, sőt, ha valami nem tiszta mindenképpen kérdezz! Kérdezni nem ciki.

COVID-19: kell védettségi igazolvány az edzésen való részvételhez?

Jelenleg nincs hatályban kormányrendelet, amely korlátozást írna elő. Abban az esetben ha újra bevezetésre kerül valamilyen korlátozás, azt mi is maradéktalanul betartjuk. A védettségi igazolvány (digitális és/vagy plasztik) megléte persze előny.? Az edzőtermet egyébként minden nap végén fertőtlenítik az edzések után.

Ki vagyok én? Radics Dániel, Expert 1-es krav maga instruktor és funkcionális edző

Radics Dániel vagyok, Expert 1-es szintű krav maga instruktor és funkcionális edző. Huszonéves koromban kerültem a küzdősportok világába, 2014 óta tanítok önvédelmet, mint edző. Az elmúlt 16 évet a küzdősportok, főleg a krav maga és a muay thai jelentette számomra. Emellett pár éve funkcionális és személyi edzőként is dolgozom. Mindig is kerestem azt a megfelelő edzésformát, ami biztosítja az erő és az izomtömeg fejlődését úgy, hogy azok kiegészítsék a küzdősportban nyújtott teljesítményemet. Így jutottam el a funkcionális edzéshez, amely a saját edzéseimet is meghatározza.

Kattints a gombra, és tudj meg többet rólam és az edzési filozófiámról! ?

Radics Dániel krav maga edző

Radics Dániel edző profiloldala

Kedvet kaptál az edzéshez? Ne habozz, gyere le és próbáld ki a TRX edzést!


JELENTKEZEM AZ EDZÉSRE!