Rólam

Hadd mutatkozzam be! Radics Dániel, Expert 1-es instruktor

Radics Dániel edző

Általában azt írják a kollégáim, hogy gyerekkoruk óta sportolnak és mennyire meghatározza az életüket a mai napig. Nálam más volt a helyzet, én 17 évesen ébredtem rá, hogy ezzel a mozgás dologgal kéne most már kezdeni valamit…

20 évesen vágtam bele komolyabban az edzésbe, amikor egy ponton rájöttem arra, hogy a megszokott életvitelem nem vezet jó irányba. Konditermi edzés tette ki ekkor a sportra szánt időm nagy részét, ami szép lassan átment a krav-maga és küzdősportok területére. Mindig többre vágytam és szerettem volna egy olyan átfogó módszert, amellyel úgy tudom fejleszteni az erőnlétemet, hogy az ne hátráltassa, hanem inkább segítse a küzdősportokban nyújtott teljesítményemet. Hosszú kutatás, tanulás, és sok-sok tapasztalat kellett mire eljutottam azokhoz a rendszerekhez és módszerekhez, amelyek kielégítő válaszokat adtak.

2014 óta vagyok edző. Az elmúlt 16 évben a krav-maga életemnek egy biztos alapjává és szerves részévé vált. Mindig megvolt bennem a rácsodálkozás, amikor egy új fogást vagy egy új technikát tanultam, hogy ezt már mintha mindig is tudtam volna. A nyughatatlan természetem egy idő után új utakra vitt. Így ismerkedtem meg az ökölvívással, kick-box-al, kempoval, és a másik nagy szenvedélyemmel: a muay thai-al, amelyet azóta is űzök.

Ezen évek alatt sok remek edzőt figyelhettem meg munka közben. Ez a tapasztalat óriási segítség lett amikor elérkezett az idő, hogy átadjam a tudásom. Nagy váltás volt, új szemlélet kellett, és jött a felismerés, hogy most már másokért is felelős vagyok. Az amit tanítok, az ahogyan az erőnlétet fejlesztem bizonyos szituációkban az életüket mentheti meg.

A nyughatatlan természetem azóta is hajt. Igyekszem fejleszteni magam, ezáltal a tanítványaim/vendégeim is folyamatos fejlődésben vannak. A szakmai fejlődést azzal biztosítom, hogy időm jelentős részében számos továbbképzésre és workshopra járok.

Fontosnak tartom, hogy egy edző legyen hiteles. Én saját magam is a funkcionális edzés elvei mentén edzek, és emellől a thai box és krav-maga sem maradhat ki. 

Számomra az egészség megőrzése és a teljesítmény fokozása fontos alapköve az edzésnek. Ezeket azért érdemes szem előtt tartani, mert így a sport mérhetővé, kézzelfoghatóvá válik. Ha ezekhez egy egészséges életmódot is választunk (megfelelő táplálkozás, jó alvásminőség, légzés stb.) a hatás biztosan nem marad el. 

Köríves rúgás boxzsákra
Krav maga küzdőállás

Két fontos idézet amelyek jól összefoglalják azt, amire figyelni érdemes:

“Az ostoba azért él, hogy egyék és igyék, az okos azért eszik és iszik, hogy éljen.” – Szókratész

“A férfinak nincs joga a fizikai edzés terén amatőrnek lenni. Szégyen számára anélkül megöregedni, hogy látta volna azt a szépséget és erőt, amire a teste képes.” – Szókratész

Ez természetesen nőre és férfira is ugyanúgy vonatkozik. Megélni saját erőnket és képességeinket olyan energiát ad, amely pozitívan nyilvánul meg életünk többi területén is.

Pár érdekesség rólam

Funkcionális edzés, erő- és kondicionálás, erőnléti edzés sportolóknak, táplálkozás, krav-maga önvédelem.

  • Krav-maga global civil instruktor – jelenlegi szintem: Expert 1.
  • Krav-maga VIP protection course
  • Fitness Akadémia: fitness instruktor
  • Fitness Akadémia: személyi edző
  • GFM 1 instruktor
  • R-Med TRX instruktor
  • THOR FMT level 1.

Az összes! 😉

Krav-maga, muay thai, kick box, box, kempo, naturál testépítés

Liam Harrison, Nieky Holzken

Jelenleg a 11. kerületben tartok edzéseket két helyen:
  • Krav maga csoportos edzések: Vasimádó Kettlebell és Funkcionális Edzőterem
  • Funkcionális edzés, személyi edzés: Chili Fitness 2
  • TRX edzés: Liget Wellness & Fitness
A részletekért kattints valamelyik Edzéstípus oldalra, vagy a Kapcsolat oldalra! Ha bármi kérdésed van, vagy szeretnél eljönni hozzám edzeni, írj nekem a lionsteambudapest@gmail.com e-mail címre, vagy hívj fel a +36 30 280 3597-es telefonszámon!

Vedd fel velem a kapcsolatot, hogy közös erővel elérjük a célod!